Nieuws

​De toekomst van RKKSV

www.rkksv.nl
De landelijke trend van ontvolking van dorpen, zie je ook terug in het dorp de Kruisstraat.
Door de sluiting van de basisschool in 2014, heeft dit veel gevolgen voor het dorp, de bindende factor 'de school' is weg, (er waren nog 56 leerlingen).

De kinderen gaan naar school in Rosmalen of Nuland. Helaas komen er geen kinderen meer van andere dorpen naar de Kruisstraat. Dit heeft grote gevolgen voor de jeugd van voetbalvereniging RKKSV.

Als de kinderen in Rosmalen naar school gaan, zullen zij eerder met hun schoolvriendjes gaan voetballen. Om deze trend te doorbreken, zijn er een aantal leden bij de voetbalclub begonnen om de kleintjes in de leeftijdscatergorie van 3 tot 6 jarigen, die bij andere verenigingen nog niet aan bod komen, te trainen.

Zaterdagochtend in de oneven weken is het trainen van 8:45 tot 9:30 uur, afsluitend in de kantine krijgen zij een glaasje ranja met een bakje gezonde snoep. Alle kinderen kunnen kosteloos de training volgen.
Lidmaatschap van alle mini’s, F en E jeugd is gratis. Ook wordt er aan alle mini’s een trainingspak met de tekst 'de Toekomst van RKKSV' met daarboven de voornaam van het kind gesponsord.

Op onze website en facebookpagina zijn voorbeelden van de training beschikbaar, op dit moment (eind maart) hebben zich al 28 kinderen (jongens en meisjes) aangemeld. Door deze ontwikkeling zie je ook de iets grotere kinderen terug komen of zich aanmelden. Er zijn nu weer 13 F-jes, ruim voldoende voor een team in de competitie.

De kleinschaligheid van RKKSV heeft voor veel mensen een aantrekkingskracht. Ons motto “gezelligheid is belangrijker dan presteren” geldt vooral voor de jonge voetballers. Door deze ongedwongen benadering proberen we weer een toekomst voor onze vereniging te bewerkstelligen.

 
Geen nieuwsberichten gevonden

v.v. RKKSV Kruisstraat/Rosmalen

info@rkksv.nl l Kruisstraat 13a l 5243 RD Rosmalen l 073-5212012
© 2016 - RKKSV Kruisstraat/Rosmalen
Terug naar boven