Nieuws

RKKSV1 Kampioen!! Het voelde alsof we thuis speelden

door
Op 30 April stond de een na laatste wedstrijd van de competitie op het programma.
Uitgerekend tegen de nummer twee OSC’45, dit met in de wetenschap dat we vijf punten voorsprong hadden.

De eerste slag hadden onze toeschouwers reeds voor ons gewonnen want er waren ruim 250 supporters uit de Kruisstraat aanwezig waardoor het voelde alsof we thuis speelden.

De wedstrijd begon van beide kanten afwachtend en alles kon je zien dat beide ploegen last hadden van de spanning.
De eerste helft speelde zich voornamelijk af op het middenveld zonder noemenswaardige kansen.
Een kopbal was het enige wapenfeit van Orthen in de eerste helft en eigenlijk hadden wij nog de beste kans, helaas kon Davy één op één met de keeper net niet goed afdrukken.
We gingen rusten met een brilstand wat voor ons voldoende zou zijn voor het kampioenschap.

De tweede helft schoten we uit de startblokken en maakten al snel de 0-1, Wesley zette goed door in de 16 meter en legde bal voor aan Davy die met een mooie volley kon afronden.
We hadden de wedstrijd in handen en alles was wachten op meer. Een onoplettendheid in de defensie zorgden echter ervoor dat OSC weer gelijk kon maken.
Hierna werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt omdat er onenigheid was tussen de spelers van Orthen onderling. Na deze korte onderbreking werd de wedstrijd er niet beter op en kabbelde de wedstrijd naar het einde zonder noemenswaardige kansen aan beide kanten.

De euforie en ontlading was enorm, RKKSV eindelijk na al die jaren kampioen, en dit zonder extra promotie wedstrijden en zelfs één wedstrijd voor het einde van de competitie.
Het gehele seizoen bovenaan gestaan, een ongelofelijke teamprestatie en wat zijn we trots als club dat het na zoveel jaren eindelijk is gerealiseerd.