RKKSV 1
13-03-2016
0-3

Scheidsrechter:   Fitters, A.J.M.
Na langdurige, wegens lichamelijk maleur, afwezigheid van uw verslaggever nu dan eindelijk weer een verslag van de wedstrijd van RKKSV1 afgelopen zondag 13 maart gespeeld tegen SCZ uit Zoelen.
Het is alweer de vierde wedstrijd na de winterstop en de Kruisstraatse jongens zijn niet bijster succesvol uit de winterstop gekomen. Tegen koploper Berkdijk werd kansloos verloren (5-2) van middenmoter Heerewaarden kon niet worden gewonnen (3-3 in de allerlaatste seconde) en tegen de nummer 2,  MEC werd met het kleinst mogelijke verschil verloren.
SCZ staat in de staart van het klassement en daar moet normaal gesproken van gewonnen kunnen worden.

Het verschil in de standenlijst was in de gehele wedstrijd goed merkbaar. Het betere voetbal kwam, ondanks het bar slechte veld, van RKKSV. De club uit Zoelen beperkte zich tot verdedigen en waren er duidelijk op uit om niet te verliezen. In de eerste helftkregen de Kruisstraatse jongens enkele goede kansen om de score te openen, maar het vertrouwen ontbreekt in het kalenderjaar 2016, waardoor deze allemaal om zeep werden geholpen. De allerbeste kans was nog voor de thuisploeg, hun linker spits brak door de defensie en verscheen alleen voor keeper Erik Veldman, maar gelukkig miste hij jammerlijk en schoot in het zijnet. De rust ging dan ook in met een 0-0 stand.

Na de rust ging RKKSV op zoek naar de overwinning, maar het liep gewoonweg niet, duels werden maar half gewonnen, de passes waren te onzuiver of veel te hard en/of te hoog en naarmate de wedstrijd vorderde werd de tijd steeds krapper en dat kwam het zelfvertrouwen van de RKKSV'ers niet ten goede. SCZ bleef vrij eenvoudig overeind hoewel ze daarvoor zo’n ernstige overtreding nodig hadden dat de scheidsrechter niet anders kon besluiten de rechtsback een rode kaart te geven. Tegen tien man ging het verder en in de 75e minuut van de wedstrijd viel uit het niets alsnog de bevrijdende goal van RKKSV Middenvelder Michel Kroese nam de bal vanaf ongeveer 25 meter ineens op z’n slof en deze sloeg als een raket in de rechter bovenhoek van het Zoelense doel de keeper volstrekt kansloos latend. Zonder twijfel de allermooiste goal van dit seizoen, waarschijnlijk ook in de gehele 5e klasse. Je gaat ervan uit dat zo’n goal bevrijdend werkt, maar helaas het spel van Kruisstraat bleef krampachtig. Zelfs toen er weer een speler van SCZ van het veld was gestuurd en er dus tegen 9 man gespeeld ging worden kwam het vertrouwen niet echt terug. Desondanks scoorden Davy Deckers en Davey Cayeau nog de 2 en 3-0 omdat Zoelen er helemaal niets meer van bakte.
Belangrijkste is natuurlijk de drie punten die mee naar Kruisstraat genomen konden worden, waardoor er nog altijd zicht blijft op het spelen van nacompetitie voor promotie naar de vierde klasse.

Zondag 20 maart a.s. thuis tegen FC Drunen om 13.30 uur met Mels van der Doelen als Pupil van de week. Tot zondag!