RKKSV A1
Zwaluw VFC A2
19-03-2016
2-1

Op zaterdag 19 maart stond er alweer de 18e competitiewedstrijd op het programma. De A1 maakt tot dusver een moeizaam seizoen door in de tweede klasse. Voetballend gezien heersen we vaak in grote fases van de wedstrijden maar dit komt helaas te vaak niet in score tot uitdrukking. Na de winterstop heerst er echter een soort nieuw realisme bij de Kruisstraatse talenten. Voetballen waar het kan maar we herkennen ook steeds beter de momenten in een wedstrijd waarin het overleven is en de bal een ouderwetse peer naar voren moet krijgen vanuit achteruit. Dit levert ons de laatste weken 5 punten op in de laatste 3 wedstrijden. Tegen Zwaluw de kans om dit aantal op te krikken naar 8 punten uit de laatste 4 gespeelde wedstrijden.

RKKSV begon de wedstrijd voortvarend. Via Kas en Lars had het uitgelezen kansen om al vroeg de score te openen. Bij balbezit tegenstander zorgde vooral de technisch zeer vaardige linksbuiten van Zwaluw voor veel dreiging zonder daarmee tot echte kansen te komen. Geheel tegen de verhouding in zou Zwaluw toch op een 0-1 voorsprong komen. Zoals wel vaker dit seizoen werden onze eerste persoonlijke fouten gelijk hard afgestraft. Remy kon in eerste instantie nog redding brengen maar was in de hierop volgende hoekschop kansloos. Achteraf gezien was dit ook de enige redding van Remy in deze wedstrijd.

In het vervolg van de wedstrijd was het Kruisstraat wat steeds meer aandrong op de meer dan verdiende aansluitingstreffer. Zwaluw kon onze technisch vaardige middenvelders en aanvallers alleen nog maar afstoppen doormiddel van het maken van steeds meer en grovere overtredingen. Dit leidde 5 minuten voor de rust zelfs tot een direct rode kaart na een grove charge op onze centrumspits Luca die niet veel later de wedstrijd noodgedwongen moest be-eindigen.

Ondertussen had met name Kas en Yeroen via enkele vrije trappen uitgelezen kansen om nog voor rust de score in evenwicht te brengen. Dit gebeurde niet en zodoende gingen we met een 0-1 achterstand de rust in. Dit was tevens de verdienste van de uitstekende keepende Vughste doelman die met enkele puike reddingen zijn ploeg op de been hield. Een genot om te zien.

Na de rust probeerden we een snelle aansluitingstreffer te forceren. Veel balbezit en een achteroverleunend Zwaluw was het spelbeeld in de tweede helft. Voetballend haalden we echter ons niveau niet meer waardoor het tevens een chaotische tweede helft zou worden. Gelukkig maakte een prachtige aanval en een even mooi doelpunt van Kas het povere spel in de tweede helft meer dan goed. Op aangeven van Ries knalde Kas de bal prachtig de kruising in. Na de 1-1 gingen we vol door op zoek naar de overwinning. Zwaluw snakte naar het eindsignaal en vlak voor tijd kreeg Dani de zoveelste trap te verwerken. Ook hij moest hierdoor het strijdtoneel helaas verlaten maar aangezien de overtreding binnen de zestien meter werd begaan kregen we een strafschop als gevolg. Lars hield het hoofd koel en knalde de 2-1 binnen de touwen! Niet veel later volgde het eindsignaal.

Zodoende zijn we met de A1 goed op weg. Hopelijk leid de ingeslagen route de aankomende weken tot een hogere klassering in de competitie.

Eerst gaan we genieten van een vrij Paasweekend waarna de week erop Jan van Arckel op het programma staat.