Nieuws

Bij de Kruisstraat ken je wél iedereen

06 april 2018
www.rkksv.nl
ROSMALEN – De derby tussen RKKSV en Maliskamp eindigde donderdagavond onbeslist. Beide clubs kwamen niet tot scoren en daar was de thuisploeg het meest content mee. Yeroen van Alebeek stond zijn mannetje weer, centraal in de verdediging van de Kruisstraters. Zoals eigenlijk al het hele seizoen. “Al was het voor mij hier wel wennen.”

 


 

In een felle wedstrijd gaven beide Rosmalense teams elkaar geen centimeter ruimte. “We wisten van tevoren al dat het geen mooi voetbal zou worden”, aldus Van Alebeek, die zag dat Maliskamp de betere kansen kreeg. “Maar we stonden defensief goed en hebben als collectief goed verdedigd.”

De 21-jarige Rosmalenaar voetbalt nu voor het derde jaar bij RKKSV. “En daar heb ik het naar mijn zin”, zegt de voormalig jeugdspeler van OJC Rosmalen. “Het was in het begin wennen, omdat ik van een grote vereniging naar een kleinere club met veel minder leden ging. Bij de Kruisstraat ken je wél iedereen. In het begin moest ik ook erg wennen aan het voetballen op een minder strakke grasmat, want bij OJC trainden en voetbalden we meestal op kunstgras. Het voetbal zelf is ook anders. In de jeugd maakten we toch meer het spel en was het meer gericht op voetballen in plaats van lange ballen. Maar het werkvoetbal ligt mij wel, lekker met z’n allen eronder klappen en vechten voor elke bal.”


Handhaven
Vorig jaar vierde RKKSV het kampioenschap in de 5e klasse en ook dit seizoen is Van Alebeek een onbetwiste basisspeler. “Ik heb volgens mij twee wedstrijden gemist, vanwege een blessure”, zegt hij. “We begonnen dit seizoen goed, draaiden in het begin zelfs eventjes mee bovenin. De laatste weken verloren we steeds, vaak aan het einde van de wedstrijd, waardoor we flink zijn afgezakt. Gelukkig hebben we ons herpakt tegen VOW en Maliskamp. Wij gaan ons zeker handhaven. Waarom? Omdat we als team heel sterk en moeilijk te verslaan zijn. De komende wedstrijden zijn belangrijk voor ons. Dan spelen we tegen teams die onder ons staan, die mogen we zeker niet verliezen.”


Geplaatst op 6 april 2018 door 073voetbal

 
www.rkksv.nl

RKKSV - Alem

17 maart 2019
De feestmiddag gaat helaas niet door! Later vandaag meer over de wedstrijd RKKSV Kruisstraat - Vv Alem Lees meer
 
www.rkksv.nl

RKKSV 70 jaar!

10 maart 2019
In april 1949 werd de club toegelaten tot de Brabantse bond. KSV was een feit. Toen de club zich wilde aanmelden bij de KNVB heeft… Lees meer
 

v.v. RKKSV Kruisstraat/Rosmalen

info@rkksv.nl l Kruisstraat 13a l 5243 RD Rosmalen l 073-5212012
© 2016 - RKKSV Kruisstraat/Rosmalen
Terug naar boven