Nieuws

RKKSV doet jubilerend De Zwaluw pijn en handhaaft zich in vierde klasse

07 juni 2018
www.rkksv.nl
Na de overwinning op vijfdeklasser De Zwaluw uit Oeffelt (2-3) in de nacompetitie speelt RKKSV ook volgend seizoen in de vierde klasse.

Donderdag bestond de Oeffeltse voetbalclub exact honderd jaar. Dat wilde De Zwaluw graag bekronen met de promotie naar de vierde klasse, de thuisclub staat aan de vooravond van een feestweekend. RKKSV heeft een seizoen lang gewerkt om volgend jaar ook weer in de vierde klasse te kunnen spelen. 

Dat waren geen ingrediënten voor een goede wedstrijd, merkte ook RKKSV-trainer Bertie van Balsfoort. ,,Er stond van beide kanten veel druk op de wedstrijd. Hierdoor voetbalden beide teams slecht en dit zorgde dus voor een slechte wedstrijd." Van Balsfoort zag dat bij zijn team het lef ontbrak om te voetballen. ,,Dat veranderde pas vlak voor rust, toen kwamen we beter in het spel." 

Maar juist toen opende de jarige thuisclub de score. Na rust wisten de bezoekers het betere spel vast te houden en al snel zorgde Dani Hanegraaf voor de gelijkmaker. Twintig minuten later zette Tom Hendriks RKKSV op voorsprong. Zo'n tien minuten voor tijd maakte De Zwaluw echter gelijk uit een strafschop. Vlak voor tijd zorgde Hanegraaf met zijn tweede treffer ervoor dat RKKSV ook volgend seizoen in de vierde klasse speelt. 

Terecht

,,We hebben ons terecht weten te handhaven", vond Van Balsfoort. ,,Na de 2-1 overwinning van afgelopen zondag in eigen huis hebben we ook deze wedstrijd gewonnen. Daarnaast hebben we de meeste kansen gecreëerd. De jongens hebben veel geleerd van een jaar in de vierde klasse spelen: met name hun speldiscipline is verbeterd." Hij was ook blij met de opkomst. ,,Dit is een mooie uitsluiter van het seizoen: er stond veel publiek langs de lijn. Morgen hebben we nog een teamuitje."

De Zwaluw - RKKSV 2-3 (1-0). 45. Elbers 1-0, 51. Hanegraaf 1-1, 70. Hendriks 1-2, 80. Van Haren 2-2 (pen), 88. Hanegraaf 2-3.


 
www.rkksv.nl
Terugblik eerste seizoenshelft: 4e klasse E DEN BOSCH – Het is nog erg vroeg, maar in de 4e klasse E lijkt de strijd om het… Lees meer
 
www.rkksv.nl

Ouwehazen kletsavond 50+

10 januari 2019
Een avond lachen en plezier voor de 50+ers Inloop vanaf 19:00 uur aanvang 19:45 uur Entree € 8,- aan de deur Lees meer
 
www.rkksv.nl

Welkom Ramon

10 januari 2019
Van Rixtel terug als hoofdtrainer bij RKKSV ROSMALEN – Ramon van Rixtel (32) keert volgend seizoen terug bij RKKSV. De voormalig… Lees meer
 

v.v. RKKSV Kruisstraat/Rosmalen

info@rkksv.nl l Kruisstraat 13a l 5243 RD Rosmalen l 073-5212012
© 2016 - RKKSV Kruisstraat/Rosmalen
Terug naar boven