Nieuws

RKKSV doet jubilerend De Zwaluw pijn en handhaaft zich in vierde klasse

Na de overwinning op vijfdeklasser De Zwaluw uit Oeffelt (2-3) in de nacompetitie speelt RKKSV ook volgend seizoen in de vierde klasse.

Donderdag bestond de Oeffeltse voetbalclub exact honderd jaar. Dat wilde De Zwaluw graag bekronen met de promotie naar de vierde klasse, de thuisclub staat aan de vooravond van een feestweekend. RKKSV heeft een seizoen lang gewerkt om volgend jaar ook weer in de vierde klasse te kunnen spelen.

Dat waren geen ingrediënten voor een goede wedstrijd, merkte ook RKKSV-trainer Bertie van Balsfoort. ,,Er stond van beide kanten veel druk op de wedstrijd. Hierdoor voetbalden beide teams slecht en dit zorgde dus voor een slechte wedstrijd." Van Balsfoort zag dat bij zijn team het lef ontbrak om te voetballen. ,,Dat veranderde pas vlak voor rust, toen kwamen we beter in het spel."

Maar juist toen opende de jarige thuisclub de score. Na rust wisten de bezoekers het betere spel vast te houden en al snel zorgde Dani Hanegraaf voor de gelijkmaker. Twintig minuten later zette Tom Hendriks RKKSV op voorsprong. Zo'n tien minuten voor tijd maakte De Zwaluw echter gelijk uit een strafschop. Vlak voor tijd zorgde Hanegraaf met zijn tweede treffer ervoor dat RKKSV ook volgend seizoen in de vierde klasse speelt.

Terecht

,,We hebben ons terecht weten te handhaven", vond Van Balsfoort. ,,Na de 2-1 overwinning van afgelopen zondag in eigen huis hebben we ook deze wedstrijd gewonnen. Daarnaast hebben we de meeste kansen gecreëerd. De jongens hebben veel geleerd van een jaar in de vierde klasse spelen: met name hun speldiscipline is verbeterd." Hij was ook blij met de opkomst. ,,Dit is een mooie uitsluiter van het seizoen: er stond veel publiek langs de lijn. Morgen hebben we nog een teamuitje."

De Zwaluw - RKKSV 2-3 (1-0). 45. Elbers 1-0, 51. Hanegraaf 1-1, 70. Hendriks 1-2, 80. Van Haren 2-2 (pen), 88. Hanegraaf 2-3.