RKKSV 1 wint ook vierde wedstrijd tegen SCZ 1

25-09-2016
3-2

Scheidsrechter:   Verkoeijen, A.H.M.
Op het zonovergoten sportpark Eikenhage ontving RKKSV vandaag de gasten uit Zoelen.
Vorig jaar bivakkeerden onze gasten nog onderin de klasse, maar dit jaar waren ze net als RKKSV goed begonnen aan het seizoen. De wedstrijd begon gezapig, waarschijnlijk lag dat aan het mooie weer. De eerste 15 minuten waren er van beide kanten weinig kansen te noteren.

Na 20 minuten werd de wedstrijd dan eindelijk open gebroken. Een lange trap van onze keeper Erik werd op waarde geschat door Harm, een op een met de keeper maakte hij geen fout 1-0. De wedstrijd speelde zich grotendeels op het middenveld af waarbij RKKSV de bovenliggende partij was. SCZ mocht niet klagen dat de keeper twee keer met de schrik en het nodige geluk vrij kwam.
Rond het halfuur kreeg SCZ een vrij trap die in de zestien niet goed verwerkt kon worden door de RKKSV verdediging en daardoor via een speler van SCZ kon worden binnen getikt.
Dit was een domper aangezien dit niet een noemenswaardige kans was. Nog geen vijf minuten later was het alweer 2-1, Harm soleerde op karakteristieke wijze van buien naar binnen in de zestien van SCZ omspeelde vier verdedigers en de keeper en scoorde beheerst tegen de touwen.

RKKSV wilde de marge nog voor de rust verder verdubbelen en dat lukte ook, een goede actie van Davy op links en dito voorzet werd door Danny binnengetikt.
Door een schoonheidsfoutje kon SCZ daarna een counter opzetten, de goed spelende Bert kreeg de bal in de zestien half tegen zijn rug / zij aan, waardoor de dienst doende scheidsrechter een penalty aan SCZ gaf en als klapper ook nog de rode kaart aan Bert. De spelers van SCZ waren er ook zeer verbaasd over deze gang van zaken, zozeer zelfs dat de speler van SCZ de penalty naast het doel schoof.

Ruststand 3-1.
In de rust werden de accenten meer op de verdediging gelegd en Joost kwam ten faveure voor Dani in het veld. SCZ had uiteraard door de overtal situatie meer balbezit maar kwam niet tot echte noemenswaardige kansen. Davy had pech dat hij bij een counter net niet goed uit kwam. Door een verre dwarrelbal bedoeld als voorzet kwam SCZ  uit het niets op 3-2. De druk werd nu verder opgevoerd echter nadat een speler van SCZ met twee keer geel en dus rood ook moest vertrekken kwam de wedstrijd weer in balans. De grootste kans was nog voor Davy echter zijn lob over de keeper stuiterde net aan de verkeerde kant van de paal. Door omstandigheden een moeizame tweede helft echter solide en volwassen verdedigd en daardoor de overwinning over de streep getrokken.

Goed begin van de competitie nog geen puntverlies , evenals het tweede. Hopelijk kunnen we dit voorzetten en kan dit de opmaat worden voor een mooi seizoen. Heya Kruisstraat!