0-2

Scheidsrechter:   Yilmaz, E.
Op zondag 16 oktober 2016, staat de eerste topper van het nieuwe seizoen 2016-2017 op het programma.  RKKSV neemt het uit op tegen Buren, dat ook nog ongeslagen is.
RKKSV is zelfs nog zonder puntenverlies.

Onder grote publieke belangstelling werd er om 14:30 uur afgetrapt voor deze belangrijke ontmoeting tussen de nummer 1 (RKKSV) en de nummer 2 (Buren).
Al meteen in het begin waren de jongens van de Kruisstraat de bovenliggende partij en was Buren genoodzaakt tot verdedigen en als Buren er al uit kwam, stond de verdediging van RKKSV als een huis en werd er geen kans weggegeven. Het goede voetbal resulteerde dan ook in een 1-0 voorsprong met de rust.  Dany Hanegraaf ronde na goed voorbereidend werk van Jeffrey van Laarhoven eenvoudig af, alweer zijn derde doelpunt van
dit seizoen.

Na de pauze was Buren wat meer aan de bal maar dit overwicht was louter optisch, kansen kwamen er niet uit. Wel voor RKKSV dat direct na de rust op 2-0 kwam door de snelle en doeltreffende Jury van Spijk die de bal na een actie hard in de verre hoek trapte.
Een prachtige voorsprong natuurlijk uit tegen de nummer 2. Buren probeerde wel het tij te keren, maar zoals al eerder gezegd, de verdediging geeft het hele seizoen en ook in deze wedstrijd nagenoeg niets weg. Kruisstraat kreeg nog de beste kansen op de uitbreiding van de voorsprong, zo werd een 100% kans vlak voor tijd niet tot een doelpunt gepromoveerd.

Maar de 2-0 overwinning kwam echt geen seconde meer in gevaar.
7 Wedstrijden, 21 punten is natuurlijk geweldig voor de spelers, de staf en iedereen die RKKSV een warm hart toedraagt.  Slechts 3 doelpunten tegen in 7 wedstrijden is werkelijk niet veel en dan te bedenken dat deze tegengoals alle drie uit een standaard situatie voortkwamen.

Buren RKKSV 0-2

Het eerste staat nu 7 punten voor op de nummer 2 Buren, op nog grotere afstand volgen O.S.C. ’45 en Hedel.
Een prachtig begin van het seizoen 2016-2017, hopelijk gaan de successen de komende wedstrijden verder.

Op 23 oktober 2016 hebben de jongens een vrije dag op 30 oktober volgt de volgende wedstrijd, thuis tegen D.S.S.’14, aanvang 14:00 uur.